Zkombinujte správně barvy dřeva a interiér bude dokonalý

Produkty

Obrovské množství lidí chce mít dnes přírodu nejen kolem domu, ale také uvnitř svého domova. Proto se soustředí na dřevěné schody, nábytek, podlahy i dekorace. Jak ale správně kombinovat barvu na podlaze, když je jiná než skříň nebo jídelní stůl? Může se to zdát nedůležité, ale většina lidí neví, jak na to. Obracejí se proto často na designéry, kteří jim s tím pomohou, pokud si neví rady a chtějí mát nádherný domov. Soustředit se musíte na pár hlavních bodů:

  • hlavní tón,

  • rozpoznání teplých a studených tónů,

  • správný počet barev,

  • kontrast.

Dřevěná chata interiér

Sladění jednotlivých odstínů je základem úspěchu

V první řadě byste si měli určit, který z nich bude ten hlavní. Když se doma rozhlédnete, jistě jeden odstín převládá nad ostatními. Ten pro vás bude hlavní a podle něj se bude řídit vše ostatní. Poté musíte rozlišit chladné a teplé tóny. Teplé jsou více do červené, žluté a oranžové. Chladné naopak více do šedé. Nechcete-li udělat zásadní chybu, držte se stejného podtónu s hlavním prvkem, který jste vybrali předtím. Aby prostor nevypadal podivně, zvolte maximálně tři odstíny dřeva.

Sezení dřevo jelen

V některých případech kontrast není na škodu

Nedaří se vám vše sladit krásně dohromady? Možná pro vás bude jednodušší, když vsadíte na kontrast. Vyzkoušejte protikladné kombinace. V kuchyni například můžete mít skříňky z bílého dubu a podlahu z tmavého ořechu. Zde musíte myslet na dispozice místnosti, protože ne všude si můžete dovolit dát tmavé barvy. Malé místnosti by například měly být především světlé.

Nevíte si rady? Koberec vás zachrání

Kusové koberce a běhouny jsou v tomto případě velkým pomocníkem. Pokud si nejste jisti, jestli podlaha správně ladí s nábytkem, můžete jednoduše použít koberec, který velkou část podlahy zakryje a vytvoří zcela nový a jedinečný vzhled. Trochu to rozrazí, díky čemuž se k sobě bude najednou vše hodit.