Buďte spokojení se svojí postavou

Produkty

Většina lidí není spokojená se svojí postavu. Buď si připadají moc tlustí, hubení nebo jim vadí jiné věci. Někomu se nelíbí jeho vlasy, jinému zase barva pokožky po opalování nebo například barva jeho hlasu. S některými věcmi prostě nic neuděláme, s jinými ale můžeme. Pokud například nejsem spokojení s váhou, tvarem naší postavy nebo barvou vlasů, můžeme to napravit. Vlasy si můžeme ostříhat a obarvit a postavu můžeme zformovat cvičením. Paradoxně změnit postavu bývá pro každého to nejtěžší.

lidé

Každý člověk má jiný somatotyp a potřebuje k tomu, aby změnil svoji postavu, jiný přístup. Nejdříve je tedy nejvhodnější zjistit, jaký somatotyp jste právě a podle toho se začít stravovat a cvičit. Pokud máte silnější postavu a chcete zhubnout, vyhněte se všem drastickým dietám, které mají ve většině případů pouze jojo efekt. Mnohem lepší je jíst normálně, hlídat si co jíte a kolik toho jíte a chodit cvičit a zpevňovat tělo. Všechno tohle chce určité odhodlání, které spoustě lidí chybí. Někdo třeba začne, ale protože se výsledky nedostaví hned, tak to zase nechá. Musíte však vytrvat, protože jen dlouhodobá snaha přináší skvělé výsledky. Začněte se stravovat zdravěji, jezte ovoce a zeleninu a můžete vyzkoušet třeba i proteinové koktejly. Můžete si je dopřát po cvičení nebo tréninku. Ušetří vám čas s chystáním jídla a dodají všechny potřebné vitamíny, minerály a energii.

běh

Hubnout je mnohdy jednodušší než naopak přibírat. Ačkoliv se to zdá jako nesmysl, spousta lidí by chtěla naopak nějakou tu hmotu nabrat, protože je příliš hubená a nejde jim to. Opravdu se nestačí cpát tučnými nezdravými jídly, ale právě naopak. Základem je zdravá, vyvážená a pravidelná strava. Do toho všeho je vhodné cvičit, aby se nabraná hmotnost usídlila ve správných partiích jako svalová hmota a ne jako tuk. Pokud si nevíte rady s tím, jak začít a jak se stravovat, pak se obraťte na výživového poradce nebo trenéra, který všemu rozumí.

Prvním krokem k tomu něco změnit je se změny nebát!