Což zkusit floristiku?

Produkty

Určitě se mnou budete souhlasit v tom, že kdyby lidé vždy a všude sázeli jenom na funkčnost, sice by vedli život v dostatku, ale přesto by jim něco scházelo. Život si totiž žádá nejenom zajištění přinejmenším těch nejzákladnějších životních potřeb, ale také má svoji estetickou stránku. A tu rozhodně nelze podceňovat, nemá-li být život šedivý a ponurý.
Prostě kolem sebe potřebujeme mít i pěkné věci. Něco, co třeba ani neplní žádnou jinou funkci, než že je to zkrátka oku lahodící.

vázaná kytice

Když se kolem sebe rozhlédnete, zjistíte, že ani vám určitě něco takového ve vašem okolí neschází. A může jít o kdeco. Třeba i o nějaké ty vázané květiny a dekorace z nich.
Jistě, je mezi námi i dost těch, kdo mají něco podobného za zbytečnost, kdo dávají třeba svým protějškům pugét jenom tehdy, když už se to po nich vážně striktně vyžaduje, nebo kdo o květinových dekoracích prohlašují, že nejde o nic jiného než o pouhý jakýsi lapač prachu, ale když se nad tím zamyslíme, byli bychom určitě ochuzeni o estetický prožitek, kdybychom něco podobného v okolí nenalézali.
Někdo si takové vázané kytice nebo naaranžované květinové dekorace kupuje, někomu ale i to může být málo, případně nemusí vždy nalézt to pravé. A pak si někdo takový pořizuje floristické potřeby a pouští se do díla klidně i sám. Vždyť na tom vlastně nic není, pokud má člověk trochu šikovné ruce, špetku fantazie a potřebné vybavení, a pochopitelně i volný čas a chuť dát se do díla.

kytice v rukou

Sehnat si potřeby pro floristy už dnes není problémem pro nikoho. Každý si hravě pořídí nějaké ty sáčky a celofánové archy, stuhy, ptáčky, motýly, přízdoby, aranžovací hmotu a další věci, a pak už stačí jenom dát se do díla.
A když se potom autor na své dílo zadívá, může být často spokojen, ba i přímo nadšen. Protože může vytvořit něco pro kdejakou příležitost, může si vyzdobit svůj příbytek nebo jiný prostor či někoho obdarovat. A i radost se tu cení.