Elektronika v automobilech

Produkty

Povinné i doplňkové služby

I když máme auto se spalovacím motorem, tak u těch moderních je elektroniky velké množství, přičemž v řadě případech nám zpohodlňuje cestování. Kde vlastně auto elektřinu bere, když je stále na cestách? Má vlastní autobaterii, které má 12 voltů a při běhu motoru se dobíjí, takže díky tomu vše na elektřinu běží. Když se o ni budeme dobře starat, tak vydrží několik let. Základem je řídící jednotka, protože ta se stará o chod řady věcí.

automobilová baterie

Mezi důležité můžeme zařadit třeba vstřikování, protože jednotka dle údajů ze sondy ve výfuku určí, kolik paliva má být pro co nejlepší efektivitu vstříknuto. Dále potřebuje světla, abychom viděli i za ztížených podmínek. Kromě povinných věcí však zlepšuje i náš komfort, protože si můžeme pouštět rádio a řadu dalších věcí dle naší výbavy, přičemž řada vozů má vyhřívání sedaček, asistenty, tempomat, elektrické stahování okének a takto bychom mohli ještě dlouho pokračovat.

Dobíjení baterie

Všemožné elektrické součástky ve voze elektřinu spotřebovávají, přičemž některé více a jiné méně. Kdyby byla elektřina jenom stále odebírána, tak by se nám brzy autobaterie vybila a moc daleko bychom nedojeli. Proto ji je potřeba za jízdy dobíjet, o což se nám stará alternátor. Ten je s motorem nejčastěji spojený přes řemen a tím, jak se rotor otáčí, tak vyrábí elektrickou energii, která přes další součástky putuje do baterie.

regulátor napětí

Když se nám alternátor pokazí, tak je to potíž, která se musí řešit. Jestliže nechcete za vysokou částku kupovat nový, tak se prodávají náhradní díly použité. Můžete je vyhledávat pohodlně pomocí kódu, takže jestliže například vlastníte Octavii II s typickým motorem 2.0 TDI, tak tuto součástku naleznete pod 06f903023f Woocar. Jedná se o originální zánovní díl, který v nyní stojí 1 399 Kč. Pod dílem naleznete kontaktní formulář, přes který se snadno s firmou spojíte, jestliže máte nějaké dotazy a podobně.