Harry Maguire na odchodu

Sport

Nejdřív se podívejme na to, který celek jej potřebuje spíš. Citizens odešla dlouholetá opora a kapitán Vincent Kompany a z toho důvodu Pep Guardiola hledá náhradu. Momentálně má k dispozici Laporteho, Stonese, Otamendiho, Mangalu či Denayera. Mangala a Denayer s největší pravděpodobností odejdou a spekuluje se i o budoucnosti Argentice Otamendiho. A v takovém případě by bylo nutné reagovat. Manchester City tedy stopera shánět určitě bude. 
míč na fotbal
United a defenziva, to je téma, které se probírá v podstatě od odchodu dua Vidič – Ferdinand. Na soupisce jsou v současné chvíli Bailly, Jones, Rojo, Smalling, Lindelof a Tuanzebe. Marcos Rojo si hledá nové angažmá, Jones je náchylný ke zraněním a ani jeho odchod není zrovna vyloučený. Chris Smalling je stálice a v United působí již desátou sezonu. Jenže má extrémní výkyvy formy a klub takové velikosti na něm nemůže stavět. A Eric Bailly, který se měl stát novým tahounem týmu, strávil zatím víc času v nemocnici než na hřišti. Úkolem Ole Gunnara Solskajera je sehnat stabilního parťáka k Viktoru Lindelofovi. 
Největším kamenem úrazu se zatím jeví být přestupová částka. Podle informací britských médií již Leicester odmítl nabídky ve výši 70 milionů liber a požaduje za svého klíčového hráče minimálně o 10 milionů víc. Z Maguira by se stal nejdražší obránce vše dob a předčil by i Virgila van Dijka, který přestupoval za 75 milionů. Otázkou zůstává, zda tato cenovka reálně odráží hráčovy kvality či jen fakt, že fotbalový trh je absolutně zdecimovaný. 
premier league vlajka
Sehnat v dnešní době kvalitního stopera za slušné peníze je skoro nemožné. Přesto se nebojím říct, že Maguire je hodně nadhodnocený. Osobně očekávám, že u nového zaměstnavatele bude hrát dobře a stane se jedním z klíčových hráčů, přesto si myslím, že jeho reálná cena by se měla pohybovat okolo 
50 milionů. Jen pro srovnání – pokud opravdu přestoupí za výše zmíněných 80 milionů liber, bude stát víc než Hummels, Pavard, Godín a Theo Hernandez (obránci, kteří v létě také měnili dres) dohromady. 
Aktuální situace na přestupovém trhu je opravdu neskutečná, což třeba dokázal Felixův stodvacetimilionový přestup do Atletica Madrid. Hodně se neustále řeší FFP, která však reálně nic moc nezměnila. Teď sice padl první vážnější trest (AC Milán byl vyřazen z evropských pohárů), ale nezabránilo to utrácení nesmyslných částek. Pokud se u FFP vážně nebudou striktně dodržovat pravidla, nebude to trvat dlouho a začnou nám vznikat ekonomicky silné supertýmy, které koupí každého, kdo bude umět kopnout do balonu.