Jaký si postavit přístřešek na auto a jaké má výhody?

Produkty


Nemáte kam parkovat svůj vůz, vlastní vaše rodina více aut a do garáže se nevejdete? Pak nespoléhejte na to, že bude místo na ulici a postavte přístřešek.

Jaký si postavit přístřešek na auto a jaké má výhody?

V dnešní době je problém s parkovacími místy asi úplně všude. Roste totiž počet vozidel na jednu domácnost a logicky není většinou, kde zaparkovat. Pokud máte svůj vlastní dům, máte výhodu. Můžete mít svou vlastní garáž na parkování a nemusíte řešit neustále to, kde své auto necháte přes noc zaparkované. Ovšem, i když svou garáž máte, můžete řešit problém s parkováním. Ne každý má garáž dostatečně velkou, aby se do ní vešlo více aut, někdo naopak nemusí mít prostory na garáž vůbec. Jak tohle vyřešit? Postavte si přístřešek na auto, který všechny vaše problémy s parkováním může vyřešit.

auto na ulici

Výhody přístřešku na auto

Říkáte si, zda to není zbytečné? Určitě není, problém může nastat pouze ve chvíli, kdy zjistíte, že ani na přístřešek nemáte dostatek místa. Pokud se totiž rozhodnete přístřešek na auto u domu https://www.pergoly-trutnov.cz/garazove-stani skutečně postavit, musíte si dobře změřit plochu, na kterou by měl přístřešek přijít. Je důležité, aby se pod něj vešlo celé auto s celou šířkou i délkou a samozřejmě musíte počítat i s místem navíc kvůli pohodlnému a bezpečnému parkování. Pokud máte dost velkou zahradu, jistě to ale problém nebude.

Vždy je lepší mít vytvořené své vlastní pakovací místo, než spoléhat na to, že nějaké volné místo bude v místě bydliště zrovna ve chvíli, kdy dorazíte domů. Přístřešek má ale i celou řadu dalších výhod. Auto vám ochrání před nepříznivým počasím, no a co je hlavní, auto bude chráněno před nečistotami, takže jej nebudete muset ani tak často mýt. A to je přece skvělé, že?

parkování před domem

Jak vybrat materiál?

U přístřešku na auto můžete volit několik materiálů, použít se dá hliník, dřevo, popřípadě i polykarbonátové desky a jiné. U dřeva, které sice skvěle vypadá, ale je náchylné, musíte počítat s častou úpravou povrchu materiálu, takže to rozhodně nebudete mít úplně bez práce ani poté, co bude stát přístřešek na místě. Než se ale ohledně materiálu pevně rozhodnete, měli byste vzít v potaz i to, jak vypadá váš dům a zahrada. Snažte se přístřešek hezky sladit, bude to vypadat lépe, než když se necháte zlákat levným a bezúdržbovým materiálem, který se nehodí k designu vašeho moderního domu.

Přístřešek si můžete nechat zhotovit odbornou firmou, kde vám i poradí, ale šikovný kutil, který má šikovné české ručičky, si s tím jistě poradí i sám.