Když musíte každou půl hodinu

Nezařazené

Pokud také patříte k lidem, kteří kamkoliv přijdou, řeší problém chybějících toalet, pak věřte, že v tom rozhodně nejste sami. Odborníci tvrdí, že až pětina naší populace trpí tímto problémem. Je to opravdu velice nepříjemné, protože člověk je v podstatě velice omezen a nemá možnost žít normálním způsobem.
§  Není možná návštěva divadla a ani delší cestování v dopravním prostředku.
Tento problém se nazývá syndrom hyperaktivního močového měchýře. Rozhodně nezaměňujte s inkontinencí. Ta je spojená spíše se seniorským věkem, zatímco příliš aktivní močový měchýř může trápit i velice mladého člověka. Lidé, kteří jsou tímto postižení, dělají často jednu zásadní chybu. Domnívají se, že pokud nebudou téměř vůbec pít, nebude se jim chtít. Každý lékař vám potvrdí, že je to pouze zažitý nesmysl. Je to totiž přesně naopak. Skutečná příčina je právě v nedostatku tekutin.
§  Tím, že budete pití omezovat, přinutíte svůj močový měchýř, aby si zvykal na malé množství náplně.
§  Na toaletu vás ale stejně požene, jen nebude téměř s čím.
veřejné pisoáry

Buďte vůči svému močovému měchýři neústupní

Tato potíž se nazývá syndromem proto, že se vlastně nejedná o chorobu. Operativní cestou nebo pomocí medikamentů se léčit nedá. Můžete si v podstatě pomoci sami.
a)     Stačí vynechat kávu a alkohol.
b)    Přestat s konzumací kořeněných jídel a citrusových plodů.
c)     Je zapotřebí do jídelníčku zakomponovat dostatek vlákniny.
veřejné wc
A to nejdůležitější – za den vypít alespoň dva litry tekutin.Ovšem po šesté hodině odpolední už byste měli pití omezit. Tři hodiny před odchodem do peřin, už byste neměli pít vůbec. Někdy se doporučují různá cvičení. Ne všechna jsou ale vhodná. Špatným posilováním si můžete naopak uškodit. Rozhodně vhodnější bude jóga. Dobré je také trénování močového měchýře. Zkuste ho neposlechnout hned a přinutit ho, aby to ještě chvilku vydržel.