ketonová dieta je jednoduchá

Produkty

O ketonové dietě je v poslední době slyšet více a více. V čem je vlastně revoluční? V jednoduchosti je síla, toto platí jako poučka prakticky pro vše a v tématu diet tomu nečekaně není jinak. Ketonová dieta je v zásadě o bílkovinách a sacharidech. Respektive o jejich řízeném příjmu. Laicky řečeno, pojďme klidně zdvojnásobit příjem bílkovin a klidně dvakrát snížit příjem sacharidů a jednoduchých cukrů. Cest, jak se k tomuto přístupu nastartovat je hned několik a měli bychom mít především na paměti harmonii a samotnou realizaci tomu přizpůsobit.

odhodlání k dietě

Nejtěžší je vždy se k danému kroku odhodlat a pokud jste již toto zvládli, pojďme si to zase trochu zjednodušit. Pokud se vám nechce se hnedka vrhnout do receptů, kterých je samozřejmě spousty, vsaďte na hotovky. Je to pro začátek nejjednodušší a u nás naleznete širokou nabídku a mnoho doplňků.

Pokud bychom se podívali na jednoduché složení potravin v základu ani to není těžké. Do procesu je třeba zakomponovat i častější jídelní režim, ten by měl být nově nastaven na minimálně 5 jídel denně. Mezi vysoce proteinové suroviny obecně patří ryby, vajíčka (hlavně bílky)

a sýry (do 30% tuku). Nezapomeňte na ořechy a olejnatá semínka.

dieta

A pokud si rádi dáte přílohu, brambory a rýže jsou pro keto dietu perfektní volbou. U zeleniny najdeme taktéž nízkosacharidové zastoupení v podobě brokolice, cukety, špenátu, rukoly či hlávkové zelí. Velmi osvěžující je také avokádo. Když jsme zmínili, co je ideální pro jídelníček, řekněme si také, čeho se spíše vyvarovat, abyste svou cestu za hubnutím nepřerušili. Jde především o sladkosti a pozor, toto se týká i slazených nápojů. Dále obiloviny, pečivo a těstoviny (nicméně i v kategorii těstovin naleznete proteinové, které jsou naopak pro keto dietu typické). A na závěr jeden důležitý fakt. Příliš ovoce, luštěnin a hlavně ani alkohol vám ve vašem hubnutí neprospěje.