Opravený kávovar

Technika


Technika je něco, co je pro někoho opravdu hodně vzdálené. Pro někoho je to opravdu hodně složité nebo také náročné. Jsou které případy, kdy lidé si myslí, že technice je úplně rozumí. Jenomže, když potom přijde na lámání chleba, tak kolikrát ani neumí třeba vyměnit žárovku. Já tohle chápu, opravdu tomu rozumím. Že se někdy lidem jednoduše nepodaří to, co by si přáli. I když chtějí rozumět technice a chtějí v tom být dobří a chtějí být také samostatní, tak někdy se jim to bohužel nevydaří. Nepodaří se to, já tohle chápu a vůbec bych se nikomu nesmála, ale zase nemám ráda, když já jsem někdy potřebovala pomoc, která se týkala techniky anebo elektrotechniky, tak mi každý ihned řekl, že tohle umí, že se v tom vyzná.

Kávovar mám už opravený.

Jenomže potom opak byl pravdou. Kolikrát se mi stalo, že jsem měla u sebe nějakého rádoby opraváře, který mi řekl, že mi všechno spraví, že se v technice dokonale vyzná, tak se mu ještě za to zaplatila. Jenomže potom jsem se třeba po týdnu dozvěděla, že on zase nebyl tak extra veliký opravář anebo profesionál. Mě se třeba nějaká věc po týdnu rozbila anebo se to ještě více znehodnotilo anebo se to ještě více rozbilo. Byla jsem vždycky z toho v šoku. Jak jsem mohla naletět? Tak jsem si řekla, že příště si raději připlatím pár stovek navíc a zavolám si nějakého kvalifikovaného opraváře.

Mám i retro kávovar.

Nebo nějakého profesionála či specialistu. Nemám ráda, když se mi technika nějak rozbije anebo když se technika dělá jenom napůl, jak je tohle vůbec možné? Proto jsem si řekla, že je nejlepší, když lidé si opravdu připlatí, když se rozbije technika. Minule jsem potřebovala spravit kávovar. Mně se to jenom něčím ucpalo, tak jsem raději šla do autorizovaného obchodu na takovou prodejnu, kde jsem tento kávovar koupila. A během dvou nebo tří dnů mi to opravdu krásně vyčistili a spravili. A měla opět kávovar doma jako nový. Byla bych opravdu naštvaná, kdyby se to nepodařilo.