Snad každému by se líbily peníze bez účelu na cokoliv

Ekonomika

Když se řekne půjčka nebo úvěr, tak se někomu zježí vlasy na hlavě. Ti ostatní mají podobných produktů hned několik a berou je jako samozřejmost, protože jak v dnešním světě chcete něco většího financovat než pomocí půjčky? Pro půjčku si však už nemusíte chodit jenom do banky, existují i jiné možnosti zejména takzvaný nebankovní sektor. V tomto případě se jedná o soukromé společnosti, které nemají tolik přísná pravidla jako banky a spíše se snaží pomoci lidem, které banky odmítají, takže těm ve finanční nebo životní tísni.

A jaké produkty většinou poskytují? Jedná se zejména o nebankovní hypotéky Nebankovni-hypoteky-uvery.

propisovací tužka

Proč zrovna hypotéky? Protože u nich ručíte nemovitostí, za kterou získáváte peníze. Ručit můžete samozřejmě klidně domem, bytem, pozemkem, vlastně jakoukoliv nemovitostí. Z ní můžete získat až 70 % a to z jejího odhadu. Díky tomuto způsobu si tyto úvěry stále uchovávají nízký úrok, takže nepřeplatíte příliš vysoké částky na úrocích a proto dokáže mnoho lidí tyto úvěry splácet. Jsou tedy pro mnohé klienty přínosem.

A jak je to s dalšími podmínkami? V případě banky jistě víte, že vám například půjčku neposkytnou, když nemáte čistý registr dlužníků. To znamená, že nesmíte mít záznam v registru. Banky mají přísnější pravidla, a proto nebankovní společnosti jsou tolerantnější a mohou vám úvěr poskytnout i za předpokladu, že už nějaký záznam máte. Nikdo není dokonalý, to se může stát.

žena notebook

A jak je to s penězi? Lze je opravdu použít na cokoliv? Ano, samozřejmě. I přesto, že se jedná o klasický úvěr s ručením nemovitosti, kde se většinou peníze vyplácí proto, abyste je investovali do bydlení, tak v případě tohoto úvěru tomu tak být nemusí. Můžete s penězi naložit opravdu podle libosti, ale samozřejmě je také můžete dát na bydlení. V jiných případech je lidé používají na oddlužení, na vyplácení exekuci, dluhů a na mnohé další potřeby.