Tenisové míčky a vše o nich

Produkty

Bez tenisových míčků si tenis lze jen těžko představit. Jedná se o nedílnou součást hry. Jestliže jste si do teď mysleli, že je pouze jeden druh míčků, tak jste se velmi mýlili. Dělí se podle toho, jak hodně profesionální úroveň hrajete. Je logické, že začátečník bude mít jiný míček něž volnočasový hráč nebo Petra Kvitová na Wimbledonu. Další aspekt, podle kterého lze tenisové míčky dělit je povrch hry. Tenisové míčky na antuku jsou jiné než při hře na trávníku. Míčky se také dělí podle použití na tréninkové, turnajové, dětské nebo univerzální. Proč je výběr tenisového míče důležitý? Tenisový míček určuje celou kvalitu hry. Přeci jen jedná se o nejostřeji sledovaný objekt při hře.

tenis

Tenisové míčky lze rozdělit na 2 velké skupiny. Na tlakované míče a na beztlaké míše. První zmíněné jsou jedny z nejpoužívanějších ve vrcholovém tenisu. Tyto míčky jsou plněné vzduchem, čímž jsou pružnější. V průběhu hry však postupně ztrácí hratelnost a odskok díky ztrátou natlakování. Výhodou je ideální hratelnost v začátcích, jeho živost a rychlost. Nevýhoda je jeho krátká živostnost, omezená trvanlivost a ovlivnitelnost nadmořskou výškou a počasím. Beztlaké míče, jinak nazývané netlakované míče, mají stálý tlak, čímž jsou vhodný pro rekreační hru. Ty nejkvalitnější vydrží až https://www.novinky.cz/koktejl/458868-dva-rakusane-si-deli-pohadkovy-jackpot.html několik měsíců se stále stejnými hráčskými vlastnostmi. Nevýhodou může být pomalejší rychlost než u tlakových.

tenisové míčky

Míčky pro začátečníky

Pro hráče v začátcích jsou lepší pěnové míče. Ideální míčky pro začínající hráče jsou od značky Babolat. Jedná se o pěnové míčky, takže jsou při hře pomalejší

Míčky pro děti

Dětská hra si také žádá své speciální míčky na tenis. Je pravda, že od míčků pro začátečníky se příliš neliší. Dětská varianty jsou také měkké, větší velikosti se snazší ovladatelností.

Míčky pro profesionály

Pro rekreační i závodní hráče jsou vhodné tenisové míče Tretorn. Oficiální míče grandslamového turnaje US Open jsou tenisové míče Wilson. Jedná se velice známou značku. Ocení je všechny hráčské skupiny, od rekreačních hráčů až po profesionály. Míčky Wilson jsou vhodné jako tenisové míčky na antuku.