U bazénu

Produkty

Mladí mají radost a ti starší mírné obavy. Pařáky na ně působí tak, že se obávají nejhoršího. Proto moc nevylézají ze svých kutlochů, jsou tam zalezlí při větráku spuštěném naplno. A ven jdou neradi. Jedině když je hned u chaloupky bazének s křišťálově čistou chladnou vodou. Ne pitnou, normální, užitkovou.

Kdo by se rád nekoupal. Snad jen autor článku je taková malá výjimka. Vodu nevyhledává, tedy ne tu ke koupání. Avšak normální tvorové ji mají rádi. A člověk proto rád obětuje nějaký ten obol, aby měl u domku bazének. A čistou vodu v něm.

To je ovšem pochopitelné. Do brčálově zelené vody málokdo poleze. Když navíc zapáchá, určitě je v ní ještě něco mimo sinic a dalšího, s odpuštěním, svinstva. Proč to?

bazén u domu

Na to je jednoduchá odpověď. Voda není čistá, a proto se v ní mimo jiné množí také bakterií čertví čeho. Voda v bazénu musí projít nějakou očistou. A s tou se musí začít ihned, jakmile se bazén napustí, protože pak už bývá zpravidla pozdě.

Základem celé věci očisty je pak samozřejmě filtr plus chemie. Tu vynecháme, protože byl probrána v předchozím článku a podíváme se stručně na filtr. Na něm nejsou žádné složitosti. V podstatě jsou dva druhy. Méně kvalitní kartušový, a pak pískový. Kartušový je sice levnější, ale musí se do něj často kupovat nové kartuše. Pískový je dražší, ale písek stačí měnit jednou do roka. Ne-li méně. To je samozřejmě specifické.

čistá voda

Písek je vlastně základ a jistě není super nápad jít si pro pár lopatek na dětské pískoviště. O hodně lepší je si písek zakoupit, a to písek kvalitní. Nechoďte proto ani do stavebnin. Možná byste nějakou vindru ušetřili, ale vodu byste asi museli vyměnit a jak všichni víme, není zadarmo.

Písek do filtrace kupujte jedině v prodejnách k tomu určených, například v té, na kterou zde máte přímý odkaz. Nečekejte nic složitého, Vyberete si množství a druh, objednáte, zaplatíte a počkáte si až vám to přivezou. To je vše.