Velký gymnastický míč je dokonalá hračka

Produkty


Posaďte se na něj

Posezení na velkém gymnastickém míči je velice svérázné, nenahrazuje sice klasickou kancelářskou židli s opěradlem, ale do kanceláří se hodí. Proč? Občas se na něj posadit je jistou výhodou, tímto způsobem totiž posilujete i méně namáhané vnitřní svaly trupu zádové i břišní podobně, jako to dokážou třeba trampolíny. Další výhodou posedu na míči je pohupování na měkké podložce, houpání je nesmírně uklidňující na psychiku a zároveň se tím podporuje činnost lymfatického systému. Dobře proudící lymfa má pak pozitivní vliv na imunitní systém, takže docela obyčejným velkým gymnastickým míčem můžeme podporovat naše vlastní zdraví i tímto neobvyklým způsobem.

gymnastické míče

Pohupování na míči je možné i ve dvojici, sednete si na něj tak, abyste byli navzájem opřeni o záda, a ve stejném rytmu se pohybujete nahoru a dolů. Můžete pohupování vyzkoušet i opačně, zaklesnuti do sebe čelem k sobě, takovou polohu si zamilují především děti.

modrý míč

Vezměte jej do přírody

Gymnastické míče si lidé pořizují hlavně do interiéru, cvičí na nich, povalují se po nich po břiše, koulí je po místnosti, hází si s nimi a snaží se provádět různé posilovací a relaxační cviky. To je jistě chvályhodné, ovšem míče jsou dostatečně pevné na to, abychom se s nimi mohli pohybovat i venku.

Můžete je vzít třeba s dětmi na zahradu a koulet si s nimi, koulení je zábavné, posiluje svalstvo, zlepšuje kondici a přispívá k větší duševní pohodě a rovnováze. Pohyb s míčem můžete vylepšit o dribling nebo házení na kratší vzdálenost, házet jej můžete i o zeď s hladkým povrchem, kde se povrch míče nepoškodí.

Perfektní hračkou je také u vody, tam se většinou uplatní míče nafukovací, ale s gymnastickým míčem můžete i do vody, koulet se na něm, potápět, házet s ním po sobě a tím pádem zvýšit pohybovou aktivitu, která mnohým z nás schází.