Vše je podle pravidel

Produkty


Před několika desítkami let se začaly vyrábět přepravní podložky, které umožnovaly stohování jedna na druhou. Tím se logicky velice ušetřilo místo. A pak už přišlo jen vylepšování.

palety

  • Přepravní palety jsou konstruovány tak, že mají čelní a boční otvory, které mají za úkol umožnit obsluze nízkozdvižného (paletovacího) nebo vysokozdvižného (vidlicový nakladač) vozíku snadnou manipulaci.

Tyto přepravní pomůcky se nejčastěji vyrábějí ze dřeva. Výjimečně se používá také kov nebo plasty. Dřevo, které je na palety používáno, musí být také kvalitně ošetřeno. Proto se před použitím vysouší na hodnoty takové vlhkosti, které jsou ideální. Tepelné ošetření se provádí z toho důvodu, aby se zvýšila trvanlivost materiálu a zničily se choroboplodné zárodky nebo škůdci. Aby bylo vysoušení opravdu efektivní, musí probíhat při teplotě přes padesát stupňů celsia po dobu třiceti minut. Tyto hodnoty se měří v nejširší části špalku. Celý proces je už dnes digitalizován, což znamená, že je plně řízen počítačovou technikou.

Každá je dokonalá

Pokud jde o sušení celého kusu, pak tento proces probíhá pochopitelně podstatně delší dobu. Trvá tři až osm hodin. Délka však závisí na vstupní vlhkosti ošetřovaného výrobku. Jelikož samotné palety jsou vyráběné podle evropských norem a jsou tudíž certifikovány, i ošetření musí probíhat podle předem přesně stanovených pravidel. Každá přepravka je tedy certifikována podle daného standardu. Pro kontrolu můžete i údaj o ošetření zjistit mezi ostatními vypálenými informacemi. Kromě toho je tam i číslo provozovny, která právě s tímto výrobkem pracovala.

dřevo

  • To, že jsou tyto přepravní pomůcky vyráběné podle jednotných norem, je výhodou také v tom, že se dají vykupovat zpět.
  • A to dokonce i poškozené, protože je provozovny mohou jednoduše dát opět do oběhu a tím se ušetří nejen přírodní zdroje, ale také práce.