Epidemie západní kultury: za nárůst obezity mohou smažená jídla, limonády a brambůrky

Nezařazené

Dá se říct, že se jedná o nemoc mnohosti. Západní kultura se ostatně přebytkem vyznačuje. Kupujeme víc než sníme, a sníme více než spotřebujeme nebo potřebujeme. Zhoubný západní jídelníček se potom podílí na nemocech, jakou jsou dna, a jiné. Slazené nápoje, smažená jídla, brambůrky, hranolky a hotová jídla, jako je například pizza. To jsou nejenom kalorické bomby, al hlavně zanáší naše tělo škodlivými tuky, kterých se naše tělo neumí zbavovat.
nápoje v lednici
–          Nahraďte alespoň polovinu příjmů sladké limonády obyčejnou vodou s mátou a citronem
Pokud i vy patříte mezi milovníky limonády a chcete shodit nějaké to kilo, řpíapdně přispět ke svému zdraví, nejspíš je na čase upravit jídelníček, začněte třeba tím, že alespoň polovinu příjmů sladké slazené perlivé vody vyvážíte obyčejnou vodou z vodovodu nebo tou destilovanou, neperlivou a hlavně neslazenou, případně minerální jemně perlivou vodou.
–          Výsledek toho, že již nepijete jenom slazené minerálky, se dostaví už po několika dnech! Nejenom že přestanete nabývat na váze, ale také pravděpodobně zlepšíte svůj metabolismus, zlepší se i vaše pleť a kvalita vašich vlasů a nehtů, a také pokožky všeobecně.
brambůrky v misce

Co všechno nám při nadměrné konzumaci smaženého a sladkého jídla hrozí?

1.       Artritida
To je nemoc kloubů, která je podporována usazováním kyseliny močové v kloubech, ale také usazování tuku.
2.       Dna
Říká se jí nemoc králů, protože dna se tvoří z přehnané konzumace dobrého jídla. To se začnou lidem ucpávat cévy v končetinách. Tato nemoc může skončit až amputací dolních končetin.
3.       Riziko vysokého krevního tlaku
Hlavně hranolky a krokety jsou na vině při vysokém krevním tlaku, ale jsou to i brambůrky, které obsahují velké množství cukru. Pokud si myslíte, že brambory v jakékoliv úpravě jsou zdravé, mýlíte se. Zvyšují hladinu cukru v krvi, která se může stát základem mrtvice nebo infarktu.