Mladé výhonky rostlin zásobí vaše tělo vitamíny

Produkty

Napadlo vás, že by nyní, před příchodem zimního období, nebylo špatné obohatit svůj jídelníček o vitamíny a další zdraví prospěšné látky? Vždyť před příchodem chřipkového období je každý takový krok velice cenný. Lepší, než se potýkat s nepříjemnou nemocí, je včas zásobit tělo vitamíny, minerály a enzymy, které posílí náš imunitní systém.

klíčky vojtěššky

Jak to ale udělat, abychom se nyní, kdy zelenina ze zahrádky dochází, vybavili zásobou cenných látek? Nebojte se, v žádném případě nemusíte investovat tisíce korun do drahých vitamínových preparátů a výživových doplňků z lékárny. Vitamínovou bombu, které vaše tělo ocení, si můžete vypěstovat i doma, a to s minimálním úsilím. Stačí, když se pustíte do klíčení semínek.

Je to snadné a nikdo s tím nebude mít problém, takže se nemusíte obávat, pokud nemáte žádné zahradnické znalosti ani dovednosti. Nic speciálního k tomu nepotřebujete. Mimo nezbytných semínek si vystačíte se sklenicí na klíčení. Tu si můžete zhotovit svépomocí ze zavařovací sklenice, jejíž víko proděravíte hřebíkem, anebo si takovou sklenici můžete koupit. Speciálně upravená sklenice určená právě ke klíčení semínek se vám bude velice hodit, neboť vám umožní snadnou a pohodlnou manipulaci s výhonky. Díky speciálnímu stojanu, dokonalé úpravě víčka pro odtok vody a kvalitnímu materiálu sklenice bude práce s ní hračka, navíc budete mít jistotu, že vaše klíčky nebudou v kontaktu se žádnými pro zdraví rizikovými materiály.

sklenice

Celý postup je snadný: Když naplníte sklenici semínky, zalijte je vodou a nechte je několik hodin bobtnat, třeba přes noc. Jakmile jsou semena dostatečně namočená, vodu slijte a udržujte je ve vlhkém prostředí, v teple a na světlém místě. To vyvolá klíčení a postupné zelenání rostlinek, čímž se do klíčků uvolní veškeré potřebné cenné látky, na kterých si již za pár dní výborně pochutnáte.