Naplánujte si skvělý výlet

Internet

Internet využíváme často každý den. Využíváme ho na nákupy i na plánování dovolených nebo výletů. Najdeme portály, které nám nabídnou tipy na zajímavý výlet. Jsou lidé, kteří preferují zážitkovost, někteří zase milují putování po starých hradech a zámcích, jiní zase mají rádi outdoorové aktivity. Díky online jízdním řádům si můžeme zjistit veškeré spoje. Výhodou je si zajistit bezplatné rezervace míst ve vlaku nebo autobusu, případně nákup včasných jízdenek do vlaku, což zajišťuje výraznou slevu na jízdném.
Při plánování výletů je neocenitelné mít k dispozici kvalitní mapy. Je to důležité pro ty, kteří cestují autem, aby si cestu mohli dopředu naplánovat. Mít cestu v paměti dopředu je lepší, než se jen spoléhat na GPS navigaci.
radost podnikatele 

Interaktivní internetové mapy

Ovšem mapy využíváme v maximální míře také pro pěší túry. Chceme vědět, jak daleko je to na hrad nebo zámek a jaké se nacházejí v okolí restaurace, kde by se výletníci mohli dobře naobědvat.
Internetové mapy mají nespornou výhodu, že jsou interaktivní. Můžete si nastavit, zda chcete mapu turistickou, městskou, silniční, 3D mapu. Můžete si zadat plánování trasy, kdy je možné zadat si, zda pojedete autem nebo půjdete pěšky. 
Mapy můžete využít od společnosti Google nebo Seznamu. Někteří lidé budou preferovat spíše Google, někdo zase Seznam.  Pro cestování v České republice je pravděpodobně výhodnější mapa od Seznamu, protože kromě standardních služeb nabízí turistické mapy, nebo dokonce historické mapy a také se na mapách nachází komplexnější nabídka bodů (restaurací, objektů).
propojení světa
Výhodou Google map je, že nabízí přehled map po celém světě, což je neocenitelné například, když plánujete dovolenou v zahraničí. A pokud ne, můžete ve volných chvílích cestovat s myškou po mapě. Díky 3D mapám se jedná o poměrně autentické cestování.