Parcela pro mobilní bydlení

Bydlení

Zateplené mobilní domy jsou zajímavým řešením bydlení. Mnoho lidí bývá příjemně překvapeno, jaký komfort je v takovém domě k dispozici, ať už se jedná o sezónní rekreační pobyt, anebo celoroční v zatepleném objektu. Jedinou podmínkou k pořízení mobilheimů je vhodný pozemek a napojení na inženýrské sítě.
Elektrická přípojka však může být jedinou podmínkou, pokud se rozhodnete mít svůj vlastní zdroj vody z vrtané studny a vytápění objektu řešit krbovými kamny. Dnes není tak obtížné a nákladné připojené mobilheimu na elektřinu a tak nejpodstatnější otázkou vždy zůstává, na jaký pozemek stavbu umístit.
žáby u karavanu
Mobilní domy vznikly na americkém kontinentě a teprve ke konci dvacátého století se začaly šířit i do Evropy. Výhodou USA a částečně i Kanady je mnohem větší operační rádius u pozemkových parcel vhodných pro tento typ bydlení. Česká republika nebyla a dosud není připravena plně akceptovat takové požadavky a zajistit právě ten kus země, kde se usídlit, bývá někdy velice složité.
domek na kolech

Zahrada před domem

Každý malý kousek zahradní parcely u domu je k nezaplacení. Nejen, že máte k dispozici kus živé zeleně, místo, kde můžete odpočívat a načerpat nových sil v dnešní hektické době, ale můžete využít efektivně i zemědělskou půdu k pěstování ovoce nebo zeleniny.
Stále více lidí se obrací směrem k přírodě a snaží se zajistit si kvalitní potraviny. Těmi nejzákladnějšími jsou právě plody ovocných stromů a kořenová nebo listová zelenina, kterou si lze snadno vypěstovat doma. Za tu trochu námahy to rozhodně stojí, výsledky se projeví nejen v úspoře financí, ale i na kvalitě vašeho zdraví. Podstatné je především nepoužívat klasická chemická hnojiva typu NPK, ale využít přirozeného hnojení slepičím trusem nebo chlévskou mrvou a pak už jen sledovat, jak se vám před očima objevují nové a nové výhonky.