Jak vyzrát na vedra

Zábava

Určitě znáte ten pocit, když ležíte v létě doma před televizí a máte na sebe plně puštěný větrák, nic neděláte, ale stejně je vám vedro a pořád se potíte. Opravdu veliká nepříjemnost na létě. Jak si s tím poradit, když máte na zahradě nevyužitý prostor?
dívka pod hladinou.jpg
Pořídit si bazén
Ano, to je velice výborný nápad. Nemusíte si hned pořizovat nějaký obří, stačí jenom nějaký menší, který poslouží jako letní osvěžení. Bazén je ideální investice, pokud máte vy, nebo i vaši přátelé malé děti, protože můžete někoho pozvat a vaše děti se po celodenním pobytu v bazéně unaví a nebudou mít večer energii dělat nepořádek a vy si budete moct udělat příjemné posezení s přáteli. Samozřejmě děti mít nemusíte, abyste si mohli pořídit bazén. Přátele na posezení a nějaké to lehké občerstvení a pití s možností osvěžit se v příjemně studené vodě můžete pozvat i jen tak. Málokdo odmítne takové pozvání, protože ne každý má možnost mít bazén.
Správný výběr
Je velice důležité si zvolit správný typ podle toho, v jaké se nacházíte situaci. Pokud víte, že budete chtít mít bazén delší dobu, je dobré mít buď vpuštěný do země, nebo pevný. Pokud vám ho stačí používat jedno léto, pak třeba ne a poté zase dva roky ano, pořiďte si spíše nějaký nafukovací. Pokud máte malé děti, je také výhodnější nafukovací (je menší šance, že se zraní, vydrží i dětské dovádění, při porušení se dá jednoduše zalepit). Musíte si tedy pořádně promyslet, který bude pro vás ten pravý.
kapka nad hladinou.jpg
Udržování
Ta méně zábavná část. Každý bazén potřebuje udržovat, ať už díky chemikáliím, nebo filtrací. Druh údržby byste měli volit podle toho, jak vám bude nejvíce vyhovovat. Pro ideální vodu 24/7 připravenou pro využití je dobré tyto dva způsoby čištění zkombinovat. Pokud tedy potřebujete poradit s výběrem chemikálií určených do bazénu, je správná volba.